9 tips voor het praktijkexamen

9 praktijkexamen tips van Rijschool Den Haag

Haal je rijbewijs met praktijkexamen tips

Bij rijschool Den Haag JouwRijles leer je zelfstandig, veilig en vol vertrouwen autorijden. Wij geven je graag net dat beetje extra met deze gratis rijexamen tips.

Volg onze 9 rijexamen tips en de kans is groot dat u in één keer slaagt voor het praktijkexamen.

Tip 1: Kies de juiste rijschool

Er zijn allerlei dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een rijschool. Wil je zo min mogelijk betalen en zoek je dus naar een goedkope rijschool? Of wil je een kwalitatieve rijschool met een hoog slagingspercentage? Je kunt op internet heel veel informatie vinden over heel veel verschillende rijscholen. Bijvoorbeeld informatie over de prijzen van de lespakketten, de slagingspercentages, de lesgebieden en de werktijden. Doe hier je voordeel mee en beslis wat voor jou echt belangrijk is. Neem dus geen overhaaste beslissingen als je op zoek bent naar de rijschool die het best bij jouw wensen past.

Tip 2: Goedkoop is (vaak) duurkoop

De prijs-kwaliteitsverhouding van een rijschool is altijd heel belangrijk. Iedereen wil het liefst zo min mogelijk betalen, maar of dat ook het beste is? Dat is de vraag. De prijzen en het slagingspercentage van de rijschool staan vaak op de website vermeld. Als een rijschool een laag slagingspercentage heeft is de kans dat je herexamen moet doen groter. Hierdoor kan een op het eerste oog goedkoop lespakket ineens een stuk duurder worden. Dit komt doordat je de extra rijlessen en het herexamen moet betalen. Met deze tool van het CBR kun je kijken of het op de website vermelde slagingspercentage van een rijschool daadwerkelijk klopt.Rijschool Den Haag JouwRijles.nl heeft een gemiddeld slagingspercentage van 69%, dat is iets waar we ontzettend trots op zijn! Wij garanderen jou een kwalitatieve rijopleiding.

Tip 3: Neem genoeg rust voor uw rijexamen

Het is belangrijk dat je in de nacht voor het praktijkexamen probeert om minimaal acht uur te slapen. Dat zorgt ervoor dat je de volgende dag uitgerust, alert en minder zenuwachtig bent. Als je merkt dat je toch behoorlijk zenuwachtig bent als je wakker wordt, probeer dan eerst goed te ontspannen.

Tip 4: Ontbijt goed

Het is heel belangrijk om goed te ontbijten voor het praktijkexamen. Een goed ontbijt voor het praktijkexamen zorgt namelijk voor de volgende voordelen:– Je hersenen worden geactiveerd – Je bent minder zenuwachtig – Je reageert sneller en alerter

Tip 5: Plan het praktijkexamen in de ochtend

Probeer het praktijkexamen in te plannen rond tien uur ‘s ochtends, omdat dit net na de spits is. Tijdens de spits is de kans heel groot dat het druk is, waardoor je misschien sneller een fout maakt en je je rijbewijs niet haalt. Je vergroot dus eigenlijk de kans dat je slaagt als je je rijbewijs na de spits inplant, omdat het rustiger is en er minder verkeer is. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je niet heel de dag zenuwachtig bent omdat je weet dat je ‘s middags moet afrijden.

Tip 6: Extra rijles

Plan vlak voor het praktijkexamen nog een extra rijles in. Tijdens deze rijles kan jouw rijinstructeur kort nog even de belangrijkste punten met je doornemen en je wat laatste tips en tricks geven. Op deze manier ben je alvast warmgedraaid voor het praktijkexamen.

Tip 7: Voorzichtig

Het is, logischerwijs, belangrijk dat je heel voorzichtig bent tijdens het praktijkexamen. Maak goed gebruik van je spiegels en laat altijd zien dat je de situatie onder controle hebt. Jouw eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de examinator en alle andere weggebruikers is prioriteit nummer één. Rij daarom dus altijd veilig en voorzichtig. - Laat jezelf niet opjagen - Let op je snelheid - Schat elke verkeerssituatie in - Voorkom afleidingen

Tip 8: Wees voorzichtig, maar overdrijf het niet!

Voorzichtigheid is belangrijk, maar probeer het niet te overdrijven. Té voorzichtig rijden kan er namelijk ook voor zorgen dat je niet slaagt voor het praktijkexamen. Probeer bijvoorbeeld altijd de maximaal toegestane snelheid te rijden. Natuurlijk wel zolang de verkeerssituatie dit toelaat, in sommige gevallen kun je niet anders dan met het verkeer meerijden. Wacht bijvoorbeeld ook niet te lang met het oprijden van een rotonde, pak je kans en breng anderen niet in een onveilige situatie.

Tip 9: Fouten maken is geen probleem

Het is voor veel mensen een grote angst: fouten maken tijdens het praktijkexamen. Het is echter geen enkel probleem om fouten te maken, dus wees daar niet bang voor! Het allerbelangrijkste is namelijk dat je ten alle tijden voor een veilige verkeerssituatie zorgt. Dus, lukt het uitvoeren van een bijzondere manoeuvre niet of slaat de motor af tijdens het rijden? Geen probleem! Zorg altijd voor een zo veilig mogelijk verkeerssituatie.

Comments are closed.